Op uitstap naar het speelgoedmuseum

Als inleiding op ons W.O.thema ‘Speelgoed’ zijn wij met de trein naar het Speelgoedmuseum in Mechelen geweest. De treinreis alleen was voor velen al een hele belevenis!

 

In het museum gaf een gids ons meer uitleg over het schilderij ‘De kinderspelen’ van Pieter Bruegel. Nadien mochten we ook enkele spelletjes van op het schilderij oefenen: bikkelen, knikkeren, springen met springtouw, diabolo’s, …

Op de eerste twee verdiepingen van het museum konden we kijken naar speelgoed van vroeger en nu, allemaal netjes geordend: poppen en poppenhuizen, beren, treinen, gezelschapsspelletjes, viewmasters, speelgoed uit andere culturen, kermis, circus, ….  en noem maar op!

De derde verdieping van het museum is voorbehouden voor tijdelijke tentoonstellingen en dit was nu, hoe kan het ook anders, het grote depot van de Sint! Alle dozen vol speelgoed, zijn bureau, de keuken van de chocoladebereidingen, zijn badkamer, … alles was te bezichtigen.

Maar in het speelgoedmuseum is er niet alleen veel te zien, je kan er natuurlijk ook veel spelen: gezelschapsspelletjes, bouwen met Knex, voetbaltafel, biljarttafel, breinbrekers, …

Het was een heel leerrijke dag en we zijn helemaal klaar om ons thema uit te werken!